De dag van de wist-je-datjes

De Executive Lounge

Vandaag ontbijten we op de twintigste etage! We zijn namelijk uitgenodigd om in de Executive Lounge te ontbijten. We voelen ons best wel vereerd en genieten met volle teugen van de luxe bediening, het uitzicht en heerlijke ontbijt. Een serveerster komt hartelijk lachend naar ons toe en vraagt in het Engels hoe het met ons gaat. Ze legt uit dat alle buitenlanders uitgenodigd worden bij de executive lounge zodat de bedienden hun Engels kunnen oefenen. Oh… tja… dat is .. uhm .. leuk zeg. Iets minder vereerd, terug in onze schoenen, gaan we verder met het ontbijt.

Huiswerk

Wat gaan we vandaag doen vraagt Jimmy, die intussen goocheltrucs uitvoert met zijn servet. Ik vraag me af of dat wel mag in een executive lounge en kijk om me heen of iemand al boos kijkt. Er zit maar een ander echtpaar, uit Engeland, ze zitten onder de tattoos en lijken zich niet aan ons te storen. Gelukkig. Ik kijk naar buiten en zie dat we vrij helder weer hebben. Het uitzicht op de rotsen van Ha Long Bay is nu echt prachtig! Ik heb een ideetje Jim, zeg ik. Laten we vanmiddag met een golfkarretje van het hotel een tour rondom de golfbaan maken. Het weer is nu veel beter dan de mist van de afgelopen week. Jaaaaa roept Jim blij! Maar we beginnen vandaag eerst met huiswerk zeg ik snel. Nadat we gezwommen hebben vraagt Jim met zijn allerschattigste snuitje? Oke zeg ik, daar heb ik ook wel zin in!

Na het zwemmen gaan we naar de lobby, daar kennen ze ons inmiddels al. We lopen naar ‘onze’ tafel en ik leg alle schoolspullen klaar. We gaan vandaag rekenen, Jim’s favoriete vak. Na een paar bladzijdes vraagt Jimmy tot mijn verbazing of hij de toets al mag maken. De sommen zijn saai en hij denkt dat hij de toets al best aankan. Hij blijkt gelijk te hebben. De toets heeft hij snel af en hij heeft, net zoals bij zijn andere twee rekentoetsen, nul fout. Trots als een pauw ruim ik alle schoolspullen weer op.

Wist-je-datjes

Dan is het is tijd voor wat wist-je-datjes, Jimmy vraagt zich namelijk altijd van alles af. Zoals ‘hoeveel kakkerlakken zijn er eigenlijk op de wereld?’. Nou, dat antwoord konden we helaas niet vinden op internet, maar wel het feit dat kakkerlakken elke 15 minuten een scheet laten! En wist je dat er in New York zeven kakkerlakken per inwoner rondlopen? En wist je dat ze zonder kop gewoon doorleven? Ze sterven dan ongeveer na een week, omdat ze niet kunnen drinken. Wat een bizarre beestjes… niet mijn grootste vrienden in ieder geval.
Wist je ook dat het koudste dorp op aarde in Siberie, Rusland ligt? Het dorp heet Omjakon en er wonen een paar honderd mensen. Het is daar gemiddeld -50 graden en er is zelfs een keer -67 graden gemeten.
Wist je ook dat de warmste plek op aarde in Amerika ligt? Het is in Death Valley, een dal in een woestijn, waar de gemiddelde temperatuur overdag rond de 50 graden ligt. Kun je je voorstellen dat je daar doorheen rijdt? Het lijkt ons wel leuk om daar met een rijdend zwembad doorheen te rijden.

De Ha Longbaai

Aan het eind van de dag gaan we met een enorme golfkar langs het gigantische golfterrein van het FLC Hotel. Vinnie, de gezellige F&B manager uit India, heeft geregeld dat we een gratis ritje krijgen. Alex uit de Ukraine rijdt met ons mee om uitleg te geven. De Ha Longbaai is sinds 2000 werelderfgoed. Het ligt in de golf van Tonkin en heeft een kustlijn van 120 kilometer. Vįnh Hą Long betekent in het Vietnamees de baai van de dalende draak. In de baai liggen 1969 eilandjes, met hoog uitstekende rotsen ook wel monolieten genoemd, dicht begroeid met bomen en planten. De eilandjes hebben iets mystieks, iets magisch. Vanuit de heuvels van het golfterrein hebben we prachtige uitzichten op de baai, die nog mooier worden door de zonsondergang. We sjezen over het enorme terrein en Jimmy en ik zitten achterop het karretje en hebben onderweg de grootste lol.

Zo, onze laatste dag in Ha Long zit erop! Het waren 3 interessante weken in Vietnam. Morgen vertrekken we naar het vliegveld, onze volgende bestemming is Singapore.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *